Gekonfijte knoflook

Knoflook wordt bij ons in de keuken veel gebruikt. Gekonfijte knoflook heeft een wat zoetere smaak en kan je aantal weken in een gesloten potje in de koelkast bewaren.

Het kan in veel gerechten gebruikt worden zoals pesto’s, kruidenboter, pasta’s, bereiding van vlees en nog heel veel andere gerechten. Doordat het knoflook teentje heel zacht wordt kan je het zo uitknijpen en ook makkelijk door een saus mengen.

Wat heb je nodig;

2 bollen knoflook

1 eetlepel basterdsuiker

olijfolie

rozemarijn en tijm

peper

zout

  1. Maak de tenen los uit de bol en verwijder alleen de loss velletjes.
  2. Doe de tenen in een pan en voeg peper, zout en suiker toe.
  3. Voeg de olijfolie toe tot dat de tenen knoflook onder staan.
  4. Zet de pan op een hoge temperatuur op het fornuis tot dat de tenen licht beginnen te kleuren. Zet wel een deksel op de pan ivm het spetteren van de olie.
  5. Zodra de tenen beginnen te kleuren kan de temperatuur naar beneden en laat je het nog voor ongeveer 20 minuten staan. De tenen moeten heel zacht zijn en dan is het goed.
  6. Laat alles goed afkoelen en doe de tenen en de kruiden in een glazen pot (goed gesteriliseerd).
  7. Schenk nieuwe olijfolie in het potje zodat alles goed onder staat.