Tzatziki

Zelf tzatziki maken is helemaal niet moeilijk en binnen tien minuten heb je een lekkere yoghurtsaus op tafel staan. Ik maak vaak tzatziki voor bij de barbecue of als saus bij een salade.

In dit recept heb ik peppermint en Lemon olie gebruikt maar heb je dit niet kan je gewoon muntblaadjes en de schil van een limoen of citroen gebruiken.

Wat heb je nodig;

1 komkommer

250 ml Griekse yoghurt

2 teentjes knoflook

1 druppel peppermint

1 druppel lemon

peper en zout

1 eetlepel olijfolie

Wat moet je doen;

  1. Snijd de kokommer in de lengte door de midden en verwijder de zaadlijst. Ik doe dit met een lepel dan schraap je de zaden er gemakkelijk uit.
  2. Rasp nu de komkommer en laat het even in een vergiet uitlekken.
  3. Na het uitlekken duw dan nog even zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
  4. Doe de yoghurt, komkommer, peppermint, lemon en geperste knoflook in een schaal en meng alles goed door elkaar.
  5. Breng op smaak met een eetlepel olijfolie, peper en zout.