Curry

Patrick reist veel voor zijn werk en hij is vaak in India. Ooit hoop ik zeker een keer met hem mee te gaan om het land te bezoeken.

Mijn vader is ook voor zijn werk een aantal maanden in India geweest toen ik klein was. De foto’s die hij stuurde van de markten die vol lagen met specerijen en verse groenten spraken mij toen al aan.

India staat ook bekend om zijn vele curry’s.

Na een aantal keer proberen en vele aanpassingen is de curry geworden zoals wij die erg lekker vinden. Niet te pittig voor de kinderen maar wel lekker kruidig door de specerijen.

Dit is een makkelijke curry die wel even moet pruttelen maar niet veel werk is.

Wat heb je nodig;

6 kippendijen

3 grote uien

2 blikjes kokosmelk

Klein bosje peterselie fijn gesneden

1 limoen.

2 teentjes knoflook fijn gehakt

3 eetlepels kerriepoeder

1/2 eetlepel kurkuma poeder

1 eetlepel kaneel

1/2 eetlepel gerookte paprikapoeder

1 groenten bouillonblokje

peper en zout naar smaak

  1. Pak een pan het liefst met een dikke bodem.
  2. Verwarm de pan op het fornuis met een klein beetje olijfolie.
  3. Grill de kippendijen aan beide kanten en haal deze uit de pan.
  4. Snijd de uien in kleine stukjes en fruit deze in de pan voor ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg de knoflook, gember en specerijen bij de uien en bak dit voor ongeveer 3 min mee.
  6. Doe de kip bij de uien en schenk de kokosmelk in de pan en voeg er een groentebouillon blokje bij.
  7. Laat nu de curry op laag vuur pruttelen. Ik doe dit het liefst voor ongeveer 3 uur omdat dan de kip een beetje uit elkaar valt maar dit mag ook minder lang.
  8. Voeg op het laatst nog wat peper, zout, peterselie en het sap van de limoen toe.
  9. Wij eten er rijst bij en kook deze zoals staat beschreven op de verpakking.

Serveer de Curry samen met de rijst en bijvoorbeeld naanbrood.

Zelf vind ik het ook lekker voor de frisheid om er een beetje Griekse Yoghurt bij te eten.