Wafeltjes

Hier in huis zijn ze allemaal gek op verse wafels. Vaak maak ik ze als ontbijt of als er vriendjes en vriendinnetjes zijn voor bij een kopje thee.

Dit keer heb ik een ander recept gebruikt zodat het meer wafel koekjes worden. Ze waren heel erg lekker en ze waren dan ook heel snel op.

Wat heb je nodig;

250 gram bloem

snufje zout

1/2 theelepel bakpoeder

60 gram suiker

2 zakjes vanille suiker

180 gram boter

2 eieren

  1. Doe de bloem, suiker, vanillesuiker, zout en bakpoeder in een kom en meng dit door elkaar.
  2. Doe de eieren in een kom en meng dit even kort een beetje luchtig.
  3. Smelt de boter en voeg dit steeds beetje bij beetje bij de eieren tijdens het kloppen.
  4. Voeg als de boter en eieren goed gemengd zijn het bloem toe en mix dit even kort door elkaar tot dat het een egaal deeg is.
  5. Laat het deeg voor ongeveer 45 minuten even rusten.
  6. Verwarm je wafelijzer en vet deze goed in met boter.
  7. Verdeel wat deeg over je wafelijzer (ligt eraan hoe groot je wafelijzer is hoeveel je per keer gebruikt) bak de wafels tot dat ze mooi goudbruin zijn en laat ze daarna afkoelen.