Wentelteefjes

Ik kan mij nog goed herinneren dat een moeder van een vriendinnetje aan mij vroeg of ik mee wilde eten tussen de middag. Ze vertelde mij dat ze wentelteefjes aan het bakken was. Ik had op dat moment geen idee wat wentelteefjes waren maar het rook zo lekker dat ik gelijk ja zei.

De geur van kaneel als je wentelteefjes bakt geeft gelijk een warm gevoel en mijn kinderen komen al aangerend als ze deze geur ruiken.

Dit keer heb ik Duivenkater gebruikt wat je vooral rond feestdagen bij de supermarkten en bakkerijen kunt vinden. Maar wit brood of lekker stukje suikerbrood kan ook zeker.

Wat heb je nodig voor 4 wentelteefjes;

4 broodjes

2 eieren

50 ml melk

1 eetlepel suiker

1 theelepel kaneel

  1. Doe de eieren, melk, suiker en kaneel in een kom en klop dit met een garde door elkaar.
  2. Giet een gedeelte van het mengsel op een plat bord en leg daar 2 sneetjes brood op. Zorg ervoor dat het ei mengsel goed aan beide kanten van het broodje zit.
  3. Zet een pan op het fornuis en verhit deze met een klein beetje roomboter.
  4. Bak de wentelteefjes aan beide kanten mooi bruin.
  5. Het lekkerst is het om ze warm te eten, ik bestrooi ze altijd nog met een beetje suiker en kaneel.

Als ik Duivenkater gebruik snijd ik altijd iets dikkere plakken ik vind dit erg lekker.

Je kunt de wentelteefjes ook beleggen met vers fruit of een bolletje ijs als dessert.