Barcelona

Ik heb iets met Spanje, als ik daar ben voelt het als mijn tweede thuis. Het land. klimaat en de mensen trekken mij erg aan.

Wat mij opvalt is dat er op gebied van eten steeds meer veranderd. Je kan nu overal heerlijke fruitsalade’s of verse sapjes krijgen om mee te nemen en aan verse vis is daar natuurlijk geen gebrek.

Wij hadden nog super goed weer en hebben genoten van leuke terrasjes, winkels maar ook van het mooie strand.

Bij deze een aantal hoogte punten van een weekje Barcelona;

 

 In Spanje ga ik altijd even de Cathedraal binnen om een kaarsje te branden. Het is daar zo rustig en zo mooi dat alle culturen en geloven daar gewoon samen komen.

DSC_0698

 

 

 Iedereen maakt zijn eigen restaurant of winkel persoonlijk door eigen ontworpen en geschilderde luiken.

DSC_0746

 

Restaurant La Paradeta heb ik heerlijk geluncht. Het is net als een viswinkel je besteld bij binnen komst wat voor vis je graag wilt hebben en hoeveel. Zodra je hebt afgerekend krijg je een bonnetje en wordt je omgeroepen als het klaar is gemaakt. Super vers en heerlijk bereid. Wees er op tijd bij want er staat altijd een flinke rij voor de deur.

DSC_0796DSC_0753

Op de Spaanse markt kan je als lekkernij herlijk amandelen kopen in de suikerlaagje.

DSC_0834 DSC_0836

Aprodite Restaurant is een heel klein echt Spaans restaurant waar service en kwaliteit hoog staat. Personeel is erg vriendelijk en gastvrij en kwaliteit van het eten was echt super. Ik heb ik erg gezellig en lekker gegeten.

DSC_0991

DSC_0006

Wat erg leuk is om bij de haven de grote vissen te voeren. Koop een klein broodje en voer de vissen. Vooral kinderen vinden dit erg leuk!

DSC_0040 DSC_0044

Vergeet vooral de mooie binnen markt op de Rambla niet. Hier is alles op food gebied vers te krijgen en je kan er ook heerlijk eten.

DSC_0372DSC_0374DSC_0371

Als laats vergeet het heerlijke strand van Barcelona niet, om even te ontspannen op het strand, voor wandeling of drankje bij een strand tent.

DSC_0151

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *