Feta uien broodjes

Van die krokante broodjes met een zachte vulling van feta en zoete uien dat is nog eens lekker als lunch of bij een kopje soep als avond eten.

Je kan ze ook kleiner maken en dan is het ook een leuk klein hapje.

Wat heb je nodig voor ongeveer 7 broodjes.

250 gram bloem 

4 gram gist

120 ml lauw warm water

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel suiker

1 theelepel zout 

250 gram feta kaas 

5 eetlepels gesneden bladpeterselie

2 rode uien 

1 eetlepel balsamico azijn

paprika kruiden en peper naar smaak.

  1. Mix de bloem, suiker, zout en gist door elkaar.
  2. Meng het water en olijfolie met elkaar.
  3. Giet het water gelijkmatig bij het bloem en mix alles goed door elkaar tot dat je een mooi deeg hebt. Dit duurt zeker wel 5 minuten met de keukenmachine.
  4. Zodra je een mooi deeg hebt kneed je het nog even kort door op de hand. Als het deeg erg aan je handen blijft plakken vet je handen dan een beetje in met zonnebloemolie.
  5. Dek de kom af en laat het deeg voor 60 minuten rijzen. Ik doe dit zelf altijd in de stoomoven op de stand rijzen maar op een warme plek gaat dit ook prima.
  6. Snijd de rode ruien in kleine stukjes en fruit deze op een lage temperatuur in de pan.
  7. Voeg na 10 minuten als de uien beetje glazig worden de balsamico azijn toe en een eetlepel water.
  8. Laat de uien voor ongeveer 20 minuten op het fornuis staan zodat ze lekker zacht worden.
  9. Verkuimel de feta en snijd de peterselie.
  10. Meng de feta en peterselie met elkaar en breng op smaak met beetje paprika kruiden en peper.
  11. Haal het gerezen deeg uit de kom en kneed dit nog even met de hand kort door.
  12. Snijd van het deeg kleine stukjes van ongeveer 35 gram per stuk.
  13. vorm het deeg tot kleine bolletjes en leg deze op een stukje bakpapier.
  14. Dek de bolletjes af met een theedoek voor ongeveer 20 minuten.
  15. Leg een stukje bakpapier neer en pak een bolletje deeg en leg dit op het papier, zo blijft het niet aan je aanrecht plakken.
  16. Dit bolletje maak je plat en je legt in het midden een eetlepel fetakaas en een eetlepel uien.
  17. Breng de zijkanten van het deeg naar het midden en knijp dit goed dicht.
  18. Draai het broodje om en druk het deeg een klein beetje plat.
  19. Smeer de bovenkant in met een klein beetje zonnebloemolie en leg ze in een koekenpan.
  20. Bak het broodje beide kanten mooi bruin en tot dat ze gaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *