Johannesbroodpitmeel

Ik was een tijdje terug bij de EkoPlaza en zag daar een glazen potje staan met johannesbroodpitmeel bij de bakspullen. Ik had dit nog nooit zien staan alleen bij de babyvoeding om de voeding te verdikken voor baby’s die veel last hebben van spugen na de voeding.

Als ik voor mijn zoontje Fynn zijn voeding niet een beetje verdik spuugt hij veel voeding terug.

Zoals jullie weten ben ik erg bewust bezig met suikers, alleen hier ben ik even die consument die ervan uit gaat dat de babyvoeding voor de kleinste onder ons prima is om te geven.

Tot dat ik de johannesbroodpitmeel in de biologische winkel zag staan en hier informatie over ging inwinnen. Wat is nou het verschil tussen het bekende baby voedingsmerk of het biologische merk.

Ik ben mij rot geschrokken!!! Ik kwam er dus achter dat de Johannesbroodpitmeel van de bekende merken maar 30% uit johannesbroodpitmeel bestaat en voor de rest uit Maltodextrine en andere toevoegingen.

Maltodextrine is een droge variant op glucosestroop. Dit betekend dus dat je kindje gelijk heel veel suiker binnen krijgt, op 100 gram poeder zit er ongeveer 6 gram suikers waarvan 1,3 gram glucose, 0,05 gram lactose en 4,7 gram maltose.

Door ze zoveel suikers te geven verstoor je hun bloedsuikerspiegel in een snel tempo. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat onze kindjes nu al zoveel suikers binnen krijgen.

Ik ben dus gelijk overgestapt op het biologische merk Tammi, dit is in de meeste biologische winkels te verkrijgen of online te bestellen. Een potje van 90 gram kost €5,98 en je hebt er vrij weinig van nodig voor de gewenste dikte.

Soms kan er een klein pitje de speen verstoppen dus let daar op maar verder ben ik super tevreden. Als je de kans hebt om je baby een puur en onbewerkt product te geven dan wil iedereen dit toch.

Ik deel deze informatie omdat dit een makkelijke optie is om je kind zo klein al geen onnodige suikers te geven. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.

DSC_0810

 

 

DSC_0808

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *