Lemon Rozemarijn Boterkoek

Ik ben een maand geleden in aanraking gekomen met de oliën van Young Living.

Toen mijn kit met essentiële oliën binnen kwam ben ik gelijk met mijn olie avontuur begonnen. De oliën zijn zo fijn en ik gebruik ze dagelijks!

De Lemon behoort zeker tot onze favoriete. Deze olie heeft een frisse geur en brengt een vrolijke toon in ons huis zodra die via de difusser verspreid word.

Ik moest deze olie dus wel snel gebruiken om er iets lekkers mee te bakken.

Het frisse van de lemon past goed bij rozemarijn en dit samen heb ik verwerkt in een boterkoek.

Als je geen Lemon olie in huis hebt kan je dit ook vervangen voor citroen rasp en het sap van een halve citroen.

Wat heb je nodig;

200 gram bloem

150 gram koude roomboter in blokjes

110 gram basterdsuiker 

1 eidooier

6 druppels lemon olie

3 takjes rozemarijn

1 eetlepel melk voor het bestrijken van de bovenkant.

  1. Doe de bloem, suiker, eidooier en boter in een kom.
  2. Kneed alles tot een mooi deeg.
  3. Haal de rozemarijn naaldjes van de takjes en snijd deze fijn.
  4. Voeg dit samen met de druppels olie toe aan het deeg en kneed dit nog even goed door.
  5. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten
  6. Doe een bakpapiertje in een bakvorm, ik heb hiervoor een brownie bakvorm gebruikt van 20×20 cm. Het is het makkelijkst om het bakpapier even nat te maken en het dan uit te knijpen. Dit vormt dan beter in de bakvorm.
  7. Doe het deeg in de vorm en druk het plat met de achterkant van de lepel. Zelf doe ik even warm water in een glas en dan de lepel daarin. De lepel is dan beetje warm zo krijg je een mooie gladde bovenkant.
  8. Bestrijk het deeg met een beetje melk zodat de boterkoek mooi goudbruin word.
  9. Kerf met een vork een ruitpatroon erin.
  10. Bak de boterkoek voor ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven.
  11. Laat de koek goed afkoelen voordat je hem eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *