Opruimen

Ik dacht altijd bij een tweede kindje zal de nesteldrang wel minder zijn en het lijstje met wat ik allemaal klaar wil hebben voordat ik ga bevallen zal een stuk korter zijn.

Nou niks was minder waar alleen ben ik er helaas niet aan alle punten toe gekomen omdat onze kleine man eerder kwam dan verwacht en met een dikke buik je geen zin meer hebt om een hele kast te gaan opruimen.

 

 Ik ben veel aan het ruimen en merk eigenlijk hoeveel spullen je hebt die je nooit gebruikt maar niet weg wilt doen want stel je eens voor dat je het nog eens nodig zult hebben.

 

Vanaf nu ga ik daarmee stoppen en alles wat te veel is en dus niet gebruikt wordt daar zoek ik een andere bestemming voor. Zo verdwijnen er spullen bij het grofvuil maar ook bij mensen die het goed kunnen gebruiken.

Wij wonen niet in een groot huis en hebben nu geen kamer meer over. De kleine zolder die wij hebben puilt uit met spullen en vind het eerlijk gezegd erg moeilijk om dingen weg te doen. Ik begin daarom ook met opruimen als ik in de stemming daarvoor ben en het echt helemaal zat ben al die spullen.

Als ik eenmaal bezig ben dan is niks veilig en kan ik makkelijk afstand doen

Tegenwoordig lees je steeds meer over minimaliseren van je leven en spullen. Ik ben dan ook van mening dat hoe opgeruimder je huis is en georganiseerder je leven hoe rustiger je in je hoofd bent en meer kan genieten van alles om je heen.

Op bepaalde momenten kan ik dat erg goed en loopt alles op rolletjes dan weet ik precies welke dag we iets eten, zijn alle boodschappen in huis, is alles gewassen en gestreken en is de agenda goed ingepland.

Als er dan soms een knik in dit georganiseerde leventje komt merk ik ook dat ik het lastig vind om weer structuur te vinden en ervoor te zorgen dat alles weer soepel gaat lopen.

Ik ben dan met te veel dingen en ideeën bezig en wordt teveel geprikkeld en afgeleid door de dingen om mij heen. Ik moet dan echt weer even focussen op de punten die ik belangrijk vind.

Ik ben op dit moment dus erg bezig om weer ritme en regelmaat in mijn leven te brengen voordat ik weer ga beginnen met werken.

 Bij deze een paar regels die mij helpen om mijn leven rustiger en daardoor leuker te laten verlopen.

 1) Opruimen; Ga opruimen je huis, auto, bureau op je werk enz. Rommel zorgt ervoor dat je minder gefocust kan zijn en je drukker in je hoofd bent.

2)Maak lucht in je agenda; Plan niet je agenda helemaal vol, zeg ook eens gewoon nee tegen mensen die willen afspreken. Probeer minimaal 1  vrije dag of middag te behouden in je agenda en kijk wat de dag je brengt.

3)Probeer bewust te leven; Zelf betrap ik mijzelf ook vaak op het feit dat ik even moet bellen en ondertussen met van alles voor de kinderen bezig ben. Probeer bijvoorbeeld even in de ochtend op een rustig moment je belletjes en mailtjes de beantwoorden en daarna kun je bewust bezig zijn met de dingen die jij die dag belangrijk vind.

4)Zorg goed voor jezelf; Als jij zelf gelukkig en gezond in het leven staat breng je dat ook over op de mensen om je heen. Let goed op je voeding en beweeg regelmatig zo maak je ook je hoofd leeg en kan je er weer tegen aan.

5) Bereid je voor en wees op tijd; Als je ergens heen moet en vooral als je kinderen hebt bereid jezelf voor en zorg dat je oprijd ergens komt. Dit levert een stuk minder irritatie en stres op. Zet bijvoorbeeld de avond daarvoor zoveel mogelijk klaar en sta op tijd op.

6) Vraag om hulp; Merk je dat je teveel dingen moet doen en je daardoor de dingen niet kan doen zoals je die zou willen doen vraag dan om hulp. Het is juist goed als je om hulp kan vragen en zegt veel over hoe je in het leven staat.

7) Heb je een partner communiceer dan goed met elkaar; Iedereen weet wel dat communiceren in alles wat je doet belangrijk is. Maar het is fijn als je regelmatig even met je partner bespreekt wat die week in de planning staat en dat je ook weet wat je van elkaar verwacht.

Belangrijkste regel;

Ik denk dat wel 1 van de belangrijkste regel is genietgeniet & geniet van het leven.

Vooral na zo’n weekend als in Parijs wordt je weer even met beide benen op de grond gezet en merk ik vooral dat ik mijn kids even extra knuffel en ik vaker even de telefoon en iPad weg leg om echt even met hun bezig te zijn.
Unknown

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *