Rabarber Taart.

Ik heb vorig jaar in het Rabarber seizoen deze taart gegeten bij iemand, ik was gelijk verkocht. Later zag ik een vergelijkbaar recept ook op de inspirerende blog van Made By Ellen .Ik ben aan de slag gegaan met het recept wat zij mij vertelde maar heb het wel beetje aangepast.

Dit is echt een taart die bij iedereen in de smaak valt ook al ben je niet dol op Rabarber. Een leuke taart voor een verjaardag of om in kleine stukjes te snijden en in de koelkast te bewaren als tussendoortje.

Wat heb je nodig;

280 gram speltbloem

150 gram boter

70 gram rietsuiker of kokosbloesem suiker ( wil dit ook nog keer in plaats van honing met 65 gram honing proberen)

40 gram kokosbloesemsuiker

50 gram havermout

1 ei

snufje zout

Voor de Rabarber Compote;

1 kg Rabarber

1 eetlepel kaneel

3 eetlepels kokosbloesem suiker

 

1) Verwarm de oven op 150 graden (ligt beetje aan wat voor oven je hebt)

2) Meng 200 gram bloem, snufje zout, 70 gram suiker, 100 gram boter  en 1 ei samen tot een mooi deeg. Laat dit deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

3) Doe de rabarber in stukjes, kokosbloesem suiker, kaneel en 2 eetlepels in een pan en laat dit rustig op laag vuur pruttelen tot een mooie compote.

4) Laat de compote goed afkoelen.

5) kruimel 80 gram boter, 50 gram koude boter in blokjes, havermout en 40 gram suiker  tussen je vingers tot een kruimelig deeg.

6) Rol het deeg goed uit en leg het op een bakpapiertje op de bakplaat. Prik gaatjes in de bodem en doe het voor zo 10 minuten in de oven.

7) Laat de compote goed uitlekken in een zeef zodat het meeste vocht eruit is.( vang het vocht wel op hier kan je een lekkere siroop van maken)

8) Doe de compote op je taartbodem.

9) kruimel je Kruimeldeeg over de compote en doe de taart gemiddeld 30 in de oven. als de taart mooi goudbruin is dan is de taart goed.

 

foto-7

 

Lekker voor in de koekjestrommel.

foto-5

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *