Speculaas gember koeken

Herkennen jullie dat gevoel dat je druk bent met de wekelijkse boodschappen en dat je bij de bakker binnenloopt en ze daar net de speculaas aan het bakken zijn??

Op dat moment wil je even dat de tijd stil staat om alle specerijen op te snuiven, de warmte van gember en het kruidige van kaneel komt je tegemoet.

Toen ik ook nog eens het nieuwe recept van de bakker mocht proeven was het helemaal feest.

Jullie begrijpen natuurlijk wel dat ik snel weer naar de supermarkt terug ging om de ingrediënten

die ik niet in huis had te kopen.

Al vrij snel had ik bedacht hoe ik de koeken gebakken wilde hebben. Luchtige speculaas met stukjes strem gember bovenop moest het ideale koekje worden.

Toen ze uit de oven kwamen zagen ze eruit zoals in mijn gedachten en de smaak was top.

Wil jij ook deze beleving ga aan de slag met dit recept en maak deze gember speculaas koeken.

 

Wat heb je nodig;  (voor ongeveer 12 grote koeken)

300 gram spelt bloem (of gewone bloem)

2 theelepels bakpoeder

1/2 theelepel zout

200 gram koude boter in blokjes

1 ei

Halve eetlepel melk

80 gram palmsuiker of donkere basterdsuiker

3 eetlepels speculaas kruiden

1 eetlepel kaneel

Strem gember naar smaak

 

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Meng alle ingrediënten met elkaar tot dat het een mooi deeg is, dit kan met de hand of in de keukenmachine.
  • Doe je deeg afgedekt even in de koelkast voor ongeveer 20 minuten.
  • Bestuif je werkbank met een beetje bloem
  • Rol je deeg uit tot ongeveer een halve cm dikte
  • Pak een ronde uitsteker of een glas
  • Steek mooie ronde koeken uit en plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Snijd de stemgember in kleine stukjes en verdeel dit over de koeken, doe dit naar smaak.
  • Plaats de bakplaat in de oven voor 20 minuten
  • Houd goed de onderkant van de koekjes in de gaten die kunnen snel verbranden.
  • Haal ze uit de oven en laat de koeken goed afkoelen

Smikkelen maar!!!

Tijdsduur 30 minuten

 

 

DSC_0235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *