Amandelspijs heb ik rond deze feestmaanden standaard in mijn koelkast liggen. Ik gebruik dit voor gevulde speculaas, kerstbrood en andere lekkere recepten.
Toen ik nog niet heel bewust leefde kocht ik altijd een standaard pakje amandelspijs in de winkel, als je het eenmaal zelf gemaakt hebt wil je niet meer anders.
Het is en blijft natuurlijk iets wat niet gezond is maar soms dan mag je ook iets eten wat niet heel gezond is dat hoort erbij.
Je hebt maar twee ingrediënten nodig en dat is amandelmeel en honing. Nadat het drie uurtjes gerust heeft in de koelkast kan je het al verwerken in je baksel maar de smaak komt meer tot zijn recht als je het een week laat rusten in de koelkast.
Ik maak meestal 200 gram per keer.
Wat heb je nodig:
200 gram amandelmeel
200 gram honing
Meng de ingrediënten goed door elkaar en wikkel het als een rolletje goed in het plastic folie.
Leg het in de koelkast en laat het rusten zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.