Wie is er nou niet gek van chocolade?? Jammer is alleen dat de meeste baksels met chocolade veel suiker bevatten.
Deze cake kan je met een stuk minder schuld gevoel eten.
Wat heb je nodig;
3 eieren
4 eetlepels cacaopoeder (zonder suiker)
100 gram pure chocolade minimaal 70%
2 eetlepels gesmolten kokosolie
80 gram palmsuiker
300 gram speltbloem
2 theelepels bakpoeder
250 ml melk
2 handen pecannoten of walnoten
snufje zout
1) Klop de eieren, melk en palmsuiker goed door elkaar.
2) Meng alle droge ingredienten goed door elkaar.
3) Voeg het natte mengsel en droge mengsel samen tot een mooi beslag.
4) Hak de noten en chocolade grof in stukjes.
5) Doe de helft van de chocolade en de noten door het beslag en doe het beslag in een bakblik bekleed met bakpapier.
6) Strooi de rest van de chocolade over het beslag en doe de cake in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 30 minuten.
Cake is het lekkerst als de binnenkant nog lekker zacht is.
Smullen maar!!!!!
Zelf vond ik de cake de volgende dag nog lekkerder.
Klinkt lekker! Ga het zeker eens proberen!
Wat leuk om te horen Caitlen, ben benieuwd als je de cake een keer gemaakt hebt wat je ervan vind.Fijne avond nog!