Pastinaak Frietjes.

Momenteel is de pastinaak echt mijn favoriete  groenten! Ik ben van de week dus ook snel naar de moestuin winkel gereden om pastinaak zaadjes te scoren zodat ik dit moestuin seizoen mijn eigen pastinaken kan oogsten.

De pastinaak behoord momenteel tot de vergeten groenten, maar gelukkig vind je deze wortel steeds vaker bij de supermarkten en kan iedereen weer opnieuw kennis maken met de pastinaak.

Pastinaak is een soort witte wortel met een smaak die tussen die van een wortel en een knolselderij in ligt maar wel met een anijs achtige smaak. Doordat deze wortel beetje zoetig is vinden kinderen deze wortel vaak ook erg lekker.

De Pastinaak zit vol met vitaminen en mineralen en je kan er veel verschillende gerechten mee maken.

 

Vaak maak ik van de pastinaak lekkere patatjes voor de lunch.

 

Wat heb je nodig;

1 kilo pastinaken

grof zeezout

peper

2 eetlepels olie

 

Verwarm je oven voor op 200 graden

 

  1. Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in friet formaat
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pastinaak over de bak plaat
  3. verdeel de olie over de frietjes en breng op smaak met peper en zout.
  4. Hussel alles even goed door elkaar.
  5. Doe de pastinaak voor ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven en schep ze af en toe om.

 

Wat ook lekker is om parmezaanse kaas over de pastinaak te strooien en dit mee te laten smelten in de oven.

 

 

DSC_0840

Serveer de frietjes met een lekker mayonaise, kwark dip of een home made pesto!

Smullen maar!!!