Mueslirepen

Het liefst maak ik zoveel mogelijk tussendoortjes voor ons gezin zelf.

Nou ben ik echt niet die perfecte moeder die nooit tussendoortjes in de winkel koopt maar probeer daar wel een verantwoorde keuze in te maken.

Wat ik eigenlijk elke week maak zijn deze mueslirepen. Het is snel gemaakt en in een luchtdichte trommel blijven ze de hele week lekker.

Wat heb je nodig;

150 gram fijne havervlokken

2 eetlepels gebroken lijnzaadjes

1 eetlepel gehakte walnoten

1,5 eetlepel kokosrasp

5 gedroogde abrikozen fijn gesneden

2 eetlepels gedroogde cranberry’s fijn gesneden

4 eetlepels honing

6 eetlepels walnoten olie (als je dit niet hebt gebruik dan een olie die je wel in huis hebt)

snufje zout

1 eetlepel kaneel

Ik gebruik een bakvorm voor brownie’s van 20 x 20 cm ongeveer maar je kan ook een kleine oven schaal gebruiken.

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit goed met elkaar zorg ervoor dat alle ingrediënten omhuld zijn met de honing en olie.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier. Als je het bakpapier onder de kraan nat maakt en dan een beetje uitknijpt kan je de vorm makkelijk bekleden met het papier.
  • Doe het mengsel in de bakvorm en druk alles gelijkmatig en goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Zet de bakvorm in de oven voor ongeveer 15 minuten. Houd het goed in de gaten tot dat het goud bruin is.
  • Laat iets afkoelen en snijd daarna de mueslikoek in kleine repen of wacht tot dat het helemaal is afgekoeld en breek het daarna gewoon in stukjes.