Foccacia brood

Niks is zo lekker als de geur en smaak van eigen gebakken brood. Bij de pompoensoep wilde ik een lekker gemakkelijk brood bakken.

Na wat denken en inspiratie op doen kwam ik op de site Uit Pauline’s Keuken terecht,daar zag ik dit heerlijke Foccacia brood die ik een klein beetje mijn stempel heb gegeven.

Als topping heb ik rode gekarameliseerde uien gebruikt.

 

Wat heb je nodig;

300 gram Speltbloem

7 gram gist

4 gram zout

1 theelepel peper (of naar smaak)

175 lauwwarm water

2 eetlepels olie

2 Rode uien gesneden in ringen

1 eetlepel balsamico

 

 

1) Doe de bloem op je werkblad en maak een klein kuiltje.

2) Voeg het gist en zout aan bloem toe maar los van elkaar, zout verminderd te werking van het gist.

3) Voeg de olie en peper in het kuiltje van het bloem en voeg langzaam steeds beetje water toe aan het deeg en kneed dit goed door.

4) Het is belangrijk voor de werking van het gist dat je het deeg zeker 10 tot 15 minuten kneed.

5) Vet een kom in met beetje olie en leg daar je bol deeg in en dek het af met folie en daar een schone theedoek overheen.

6) Zet het voor 60 tot 90 minuten weg op kamertemperatuur tot dat het deeg 2 keer zoveel is geworden.

7) Bak de uienringen samen met de balsamico totdat ze gekarameliseerd uien zijn en laat ze afkoelen.

8) Als je deeg verdubbelt is rol je dit op een bakplaat bedekt met bakpapier uit tot een plak van ongeveer 2 cm.

9) Verdeel de uien uit over het brood samen met beetje zee zout.

10) Bak de Foccacia voor ongeveer 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

 

DSC_0605

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *