Tomatensoep

Een simpele tomatensoep die zo gemaakt is en je kan het recept zelf aanpassen door eventueel nog groenten toe te voegen.

Nadat je deze tomatensoep gemaakt hebt maak je nooit meer gebruik van een pakje of zakje.

Wat heb je nodig;

  • 1 kilo tomaten
  • 1 liter groenten bouillon
  • 3 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • Eventueel als de tomaten toch beetje te zuur zijn honing
  • Handje gehakte peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie

  • Snijd de uien fijn en fruit ze met een eetlepel olie in de pan.
  • Hak de knoflook fijn en fruit het met de uien mee.
  • Snijd ondertussen de tomaten in vieren en voeg ze bij de uien.
  • Voeg de paprika poeder toe en bak alles voor ongeveer 5 minuten op een hoge temperatuur.
  • Schenk nu de bouillon bij de tomaten en laat de soep pruttelen op een lage temperatuur. Als ik de tijd hebt doe ik dit wel 2 tot 3 uur maar als je wat minder lang de tijd hebt kan je dit gewoon voor een half uurtje doen.
  • Pureer de soep met de staafmixer of in de keuken machine.
  • Ik schenk de soep daarna door de zeef ivm de pitjes enz maar als je het lekker vind als de soep een structuur heeft hoeft je dit niet te doen.
  • Laat de soep nu nog even 15 minuten staan, voeg de peterselie toe en maak de soep op smaak met eventueel wat peper en zout of honing.
Als ik soep over heb eet ik dit vaak voor bij de lunch.