Tomatensoep

Ik dacht altijd dat het veel werk zou zijn om zelf tomatensoep te maken.

Niks is minder waar en ik deel nu met jullie een recept voor een lekkere tomatensoep die makkelijk is om te maken.

Wat heb je nodig;

8 middelgrote Roma tomaten

3 rode uien

1,5 liter groentenboulion

3 teentjes knoflook

Verse tijm blaadjes van ongeveer 4 takjes

2 theelepels honing

peper en zout naar smaak

  1. Snijd de tomaten in 4e en verwijder de witte harde kern.
  2. Verwijder de schil van de uien en snijd ze door de midden.
  3. Doe de tomaten, uien, knoflook in een ovenschaal en besprenkel ze met ongeveer 1,5 eetlepel olie.
  4. Breng alles nu op smaak met peper,zout,honing en de tijm blaadjes.
  5. Hussel alles even goed door elkaar zodat de olie goed verdeeld is.
  6. Doe de groenten nu voor ongeveer 30 minuten in de oven tot dat je tomaten en uien geroosterd zijn.
  7. Haal alles na 30 minuten uit de oven en doe het in een ruime pan samen met de bouillon.
  8. Breng alles rustig aan de kook en draai daarna het gas lager.
  9. Laat het ongeveer 30 minuten pruttelen en pureer het daarna met staafmixer of in je blender.
  10. Haal de soep door een fijne zeef, zo haal je de pitjes die niet zo aangenaam zijn uit de soep.

DSC_0750 (1)