Kaneel Stoofperen

Ik ben gek op stoofperen en deze mogen naar mijn mening ook zeker niet ontbreken bij het kerstdiner.

Stoofperen zijn makkelijk om te maken en je kan zelf de smaken toevoegen die je lekker vind. Ik heb al een recept met jullie gedeeld over stoofperen die ik gestoofd had in bietensap.

Ik ben zelf niet gek op alcohol dus ik stoof mijn peren nooit in wijn maar als je daar wel een liefhebber van bent kan je de peertjes in witte of rode wijn bereiden.

Kaneel stoofpeertjes vind ik erg lekker en je kan er daarna ook van alles mee maken.

 

Wat heb je nodig;

10 Stoofpeertjes

Ongeveer 500 ml vocht (Dit kan wijn, appelsap,perensap,druivensap of water zijn)

2 kaneelstokjes

2 theelepels kaneel

1 eetlepel honing ( Wil je ze erg zoet hebben kan je er meer in doen)

2 steranijs

Pulp van 1 vanillestokje

 

  1. Schil de peertjes.
  2. Zet ze rechtop in een pan met een dikke bodem.
  3. Voeg de specerijen, vanille en honing toe.
  4. Doe het vocht in de pan tot dat de peertjes onderstaan, ik heb appelsap gebruikt.
  5. Breng alles rustig aan de kook en zet daarna je vuur laag.
  6. Plaats je deksel op de pan voor de helft ( Je pan niet helemaal dicht).
  7. Stoof de peertjes nu rustig op laag vuur voor ongeveer 60 minuten.

 

 

DSC_0225