Havermout Repen

Niks is zo vervelend als je tussendoor beetje trek krijgt en er geen verantwoord tussendoortje in huis is.

Ik probeer dan ook elk weekend deze heerlijk repen te bakken. Ik bewaar ze in een glazen pot en zo blijven ze zeker de hele week lekker knapperig.

Kinderen vinden deze repen vaak ook erg lekker. Ik breek de reep dan vaak in wat kleinere stukjes en doe dit dan in een klein bakje of een leuk cupcake vormpje. Zo vinden kinderen het vaak leuk om te eten en ze zijn er wel even mee bezig.

Als ik geen granola of muesli in huis heb voeg ik het aan mijn kwark toe in stukjes voor een lekkere bijt.

 

Wat heb je nodig:

150 gram havermout

4 grote eetlepels kokosolie

2 eetlepels honing

2 eetlepels kokosschaafsel

gedoogd fruit naar smaak en hoeveelheid.

1 eetlepel chiazaadjes

1 eetlepel plantaardige of gewone melk.

 

1) Maal het havermout en gedroogde fruit even kort een beetje fijn in de keukenmachine

2) Voeg de rest van de ingredienten behalve de vloeibare ingredienten bij elkaar.

3) Smelt de kokosolie op laag vuur in een pannetje en voeg dit samen met de honing en beetje melk door het havermout mengsel.

4) Zorg ervoor dat je alles goed door elkaar mixt.

5) Leg een velletje bakpapier op een bakplaat of taart vorm en leg het mengsel hierop.

5) verdeel alles over de plaat en druk het goed aan met de achterkant van een lepel.

6) als laats kan je stukje plasticfolie erop leggen en even met de handen goed aandrukken. Dit is belangrijk omdat anders alles uit elkaar valt als je er repen van wilt maken.

7) De bakplaat kan nu in de oven ongeveer voor 25 minuten op 150 graden tot dat het goudbruin is.

8)Zodra het mooi goudbruin is haal je de bakplaat uit de oven en snijd je nu het nog warm is alles in mooie gelijken repen. Laat het nu goed afkoelen.

Ja kan veel variëren met de repen en er van alles door heen doen denk eens aan lijnzaadjes, noten, goijbessen. Kijk wat je in huis hebt en maak je eigen lekkere repen.

Laatste keer heb ik het in een Quiche vorm gebakken omdat het het zo voor iemand mee wilde nemen.

IMG_0814

De repen gesneden en afgekoeld. Zijn ook ideaal voor mee naar je werk.

Wil je ze niet in een pot bewaren doe ze dan in een papieren zak.

IMG_0818

2 thoughts on “Havermout Repen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *