Gegrilde groenten

Over een paar dagen is het al kerst. Vaak weet je al wel wat je wilt gaan maken voor het kerstdiner maar de bijgerechten worden vaak als laats bedacht. De meeste mensen vinden dit ook het moeilijkste onderdeel.

Ik maak vaak gegrilde groenten bij een gerecht. Je kan het van tevoren al voorbereiden en je schuift het zo in de oven.

Wat heb je nodig:

3 tot 4 verschillende soorten groeten.

2 eetlepels honing

4 takjes tijm of rozemarijn

peper en zeezout naar smaak

 

1) Verwarm je oven voor op 180 graden

2) Schil je groenten met de dunschiller en maak ze schoon

3) Snijd de groenten in stukjes, bijv. wortels snijd je in de lengte door de midden en bietjes in dunne plakken.

4) Verdeel de groenten over een bakplaat bekleed met bakpapier.

5) Besprenkel de groenten met beetje olijfolie en honing.

6) Breng de groenten op smaak met zout en peper en hussel alles even goed door elkaar.

7) Leg de kruiden takjes bij de groenten en de het kan de oven in voor ongeveer 40 minuten. Schep de groenten regelmatig even om.

 

Elke oven is anders let dus goed op je groenten. Prik met een vork even in de groenten om te kijken of de groenten gaar zijn. Zelf vind ik het wel lekker als de groenten nog beetje knapperig zijn.

Gegrilde groenten zijn erg lekker voor bij een salade, om pesto van te maken of gewoon zo als bijgerecht bij een lekker stukje vlees.

Als je groenten over hebt bewaar dit in de koelkast voor de volgende dag voor een heerlijke lunch.

Ik heb hier gele bietjes, roze bietjes en paarse wortelen gebruikt. De groenten zijn hier nog niet in de oven geweest.

DSC_0726

Gegrilde groenten uit de oven.

DSC_0744

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *