Oliebollen broodpudding

Hopelijk heeft iedereen een fijne jaarwisseling gehad!

Heb jij nu ook nog allemaal oliebollen over??

Maak dan een lekkere oliebollen broodpudding.

Ik had nog een paar oliebollen en een halve granaatappel liggen dus ben vanmorgen nog even snel aan de slag gegaan om dit recept te maken.

Wat heb je nodig:

3 of 4 oliebollen

pulp van 1 vanillestokje

250 ml melk

2 eieren

1 theelepel kaneel.

Ik had oliebollen met krenten dus die waren erg zoet maar als je de pudding lekker zoet wilt maken kan je er suiker bij toevoegen.

 

  1. Verwarm je oven voor  op 180 graden
  2. Snijd je oliebollen in dunne plakjes.
  3. Klop je eieren, melk, kaneel, vanille en eventueel suiker goed door elkaar.
  4. Vet je bakvorm of ovenschaal in
  5. Leg een paar plakjes oliebol op de bodem en schenk een beetje melk hierover en daarna een paar plakjes oliebol.
  6. Zo ga je door tot dat alles op is maar eindig met je melk mengsel.
  7. Doe nu de pudding voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  8. Zelf vind ik deze oliebollen pudding lekker als die warm is.

 

IMG_1745

Ik heb granaatappel pitjes gebruikt maar ander soort fruit of noten eroverheen zijn ook erg lekker.