Een heerlijk recept voor een voedzame salade met Quinoa (spreek je uit als Kienwah), onder de meeste van ons zegt Quinoa wel wat maar veel mensen hebben het nog nooit gegeten.
Dit is een ook een lekkere salade voor de vegetariers. De zaden zitten boordevol eiwitten, vitamine B en mineralen zoals ijzer en magnesium en bevatten weinig calorieën.
Maak deze salade lekker als avond maaltijd en bewaar de restjes voor de volgende dag voor de lunch.
Wat heb je nodig;
peper en zout naar smaak
Verwarm je oven voor op 200 graden
1) Doe de stuk aardappel en de halve uien nog in de schil op de bakplaat en besprenkel deze met olie,peper en zout. Doe de bakplaat voor ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven.
2) Als de aardappel en uien bijna gaar zijn kook je de Quinoa voor ongeveer 15 tot 20 minuten op laag vuur. 3) Doe de laatste 7 minuten de doperwten bij de Quinoa in de pan en zodra alles gaar is giet je het af.
4) Verwijder de schil van de uien en snijd deze in stukjes. Je uien hebben door het roosteren in de oven een lekkere zoete smaal gekregen.
5) Meng alles door elkaar samen met de olijfolie, peterselie, peper en zout.
Wat ik zelf erg lekker vind om er nog bij te doen is rucola , parmezaanse kaas of Hüttenkäse.
Dit is een basis recept maar je kan met van alles combineren om zo een salade naar jou smaak te maken.