Granola

Ik ben geen held in ontbijten. Ik vind het lastig om te ontbijten en eet daarom vaak een bakje kwark met vers fruit of Granola.

Ik kocht altijd gewoon een pak in de supermarkt en dat vond ik wel lekker makkelijk.

Nu ik het zelf maak en in de gaten heb hoe makkelijk en snel het gemaakt is komt er hier in huis geen pak meer in huis.

Buiten dat er vaak veel suikers in zitten kan je nu ook zelf bepalen wat je erin wilt verwerken.

 

Wat heb ik gebruikt :

150 gram havermout

3 eetlepels lijnzaad

3 eetlepels zonnepitten

2 flinke handen noten naar keuze

1 hand gedroogd fruit

4 eetlepels honing

 

Hak alle noten grof en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Zorg ervoor dat alles goed in aanraking met de honing is komt.

Zelf doe ik dit altijd met vochtige handen en verkruimel dit na het mengen op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

Plaats de bakplaat in de oven op 150 graden voor ongeveer 15 minuten. Laat de Granola afkoelen en bewaar het in een lucht dichten pot dan kan je het zeker 2 weken goed houden.

 

 

DSC_0747

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *