Popcorn met Chocolade

Ik maak vaak popcorn als tussendoortje voor de kids. Het is natuurlijk al leuk als ze het geknetter horen van het maïs wat poft.

Als je dan de deksel af en toe van de pan af doet en de popcorn schiet de lucht in maak je er helemaal een feestje van.

 

Vorige week heb ik popcorn met pure chocolade gemaakt.

 

100 gram maïskorrels

4 eetlepels zonnebloemolie

50 gram pure chocolade

klein snufje zout

 

  1. Verwarm de olie in een ruime pan waar een deksel goed oppast.
  2. Zodra de olie zo warm is dat beetje gaat roken doe je de maïskorrels en snufje zout in de pan en plaats je de deksel op de pan.
  3. Hussel af en toe goed de maïskorrels heen en weer zodat de korrels niet verbranden.
  4. zodra alle maïskorrels opengesprongen zijn laat je ze in een kom goed afkoelen.
  5. Smelt de chocolade zachtjes in de magnetron of au bain marie.
  6. Giet de gesmolten chocolade over de popcorn en schep alles goed om.
  7. Laat popcorn weer afkoelen en serveer het in leuke bakjes of zakjes.

 

DSC_0797