Bietentaart met geitenkaas.

Ik had vorige week veel verschillende soorten bietjes gekocht. Ik moest alleen nog even bedenken wat ik daarvan wilde maken. De Bietentaart van Made By Ellen vond ik er erg lekker uitzien dus ik ben aan de slag gegaan met dit recept.

Zelf ben ik niet zo fan van rode bietjes maar de witte of roze variant vind ik wel erg lekker. Deze zijn wat zachter en zoeter van smaak.

Ik heb deze taart dan ook met witte en roze bietjes gemaakt.

 

Wat heb je nodig;

3 middel grote bieten

2 rode uien

5 plakjes bladerdeeg (liefst spelt en het ligt beetje aan hoe groot je vorm is)

1 ei

125 ml room of slagroom

125 gram zachte geitenkaas

50 gram walnoten

peper en zout naar smaak.

1 theelepeltje honing

 

1) Was de bietjes en snijd ze in 4 stukjes, snijd de uien door de midden en leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier.

2) Schenk er een scheutje olijfolie overheen en maak de groenten naar smaak met peper en zout.

3) Doe de groenten in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Het verschilt per oven hoelang maar de groenten moeten net niet gaar zijn.

4) Laat de bladerdeeg ontdooien en leg ze in een beboterde ondiepe taart of quiche vorm. Druk de bladerdeeg goed aan en snijd de overige bladerdeeg netjes langs de randen af.

5) Laat de bietjes en de uien beetje afkoelen en verwijder de schil. Snijd daarna alles in partjes en verdeel dit over het bladerdeeg.

6) De geitenkaas kan je er nu overheen verdelen.

7) Hak de walnoten beetje grof en verdeel de helft over de bietjes en geitenkaas.

8) Meng nu je room/slagroom samen met een ei en giet dit in de vorm.

9) Nu kan je de laatste walnoten eroverheen strooien en de randen van de bladerdeeg met beetje melk bestrijken zodat het een mooie bruine kleur krijgt.

10) De taart moet ongeveer 30 minuten op 180 graden in de oven tot dat de bladerdeeg gaar is en de geitenkaas beetje begint te borrelen.

 

 

Zoals je ziet was er al snel een stukje verdwenen. Mijn kleine prinses vond deze taart erg lekker. Dus ook zeker voor kids een lekker taartje en je kan natuurlijk met andere soorten groenten variëren.

DSC_0136

 

 

Als je een lekker stukje over hebt is deze taart ook erg lekker voor de lunch.

DSC_0135

De gegrilde groenten uit de oven.

DSC_0115

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *