Crumble Stoofperen

Crumble van stoofperen is zo makkelijk en snel gemaakt.

Deze Crumble  is altijd lekker of je deze nou warm eet als ontbijt, als lekkernij bij de thee of als nagerecht.

Lekker recept voor als je een keer veel te veel peertjes hebt gemaakt of als je nog stoofperen over hebt van het kerstdiner.

Wat heb je nodig?

5 stoofperen in stukjes

30 gram bloem

20 gram havervlokken

40 gram koude roomboter in stukjes

30 gram Palmsuiker (gewone suiker)

2 theelepels honing

snufje zout

Klein handje garneer amandelen.

Verwarm je oven voor op 180 graden.

 

1. Doe de stukjes stoofpeer in een klein schaaltje wat in de oven kan.

2. Verdeel 2 theelepels honing over de peertjes.

3. Meng de droge ingredienten met elkaar en vermeng de koude boter hier doorheen tot dat er een kruimel deeg ontstaat.

4. Verdeel het kruimeldeeg over de stukjes stoofpeer.

5. Strooi de amandelen over het deeg.

6. De Crumble moet ongeveer 20 minuten in de oven tot dat het deeg mooi goudbruin is.

 

DSC_0237

Ook lekker als nagerecht met een bolletje ijs of warme vanille-ijs

DSC_0242