Crumble van stoofperen is zo makkelijk en snel gemaakt.
Deze Crumble is altijd lekker of je deze nou warm eet als ontbijt, als lekkernij bij de thee of als nagerecht.
Lekker recept voor als je een keer veel te veel peertjes hebt gemaakt of als je nog stoofperen over hebt van het kerstdiner.
Wat heb je nodig?
30 gram bloem
20 gram havervlokken
40 gram koude roomboter in stukjes
30 gram Palmsuiker (gewone suiker)
2 theelepels honing
snufje zout
Klein handje garneer amandelen.
Verwarm je oven voor op 180 graden.
1. Doe de stukjes stoofpeer in een klein schaaltje wat in de oven kan.
2. Verdeel 2 theelepels honing over de peertjes.
3. Meng de droge ingredienten met elkaar en vermeng de koude boter hier doorheen tot dat er een kruimel deeg ontstaat.
4. Verdeel het kruimeldeeg over de stukjes stoofpeer.
5. Strooi de amandelen over het deeg.
6. De Crumble moet ongeveer 20 minuten in de oven tot dat het deeg mooi goudbruin is.
Ook lekker als nagerecht met een bolletje ijs of warme vanille-ijs