Havermout pannenkoek met Appel.

Havermout Pannenkoek met appel.

Ik ben gek op havermout, als ik aan havermout denk dan komen er gelijk veel leuke herinneringen naar boven over mijn oma.

Als ik vroeger bij mijn oma ging slapen maakte ze heerlijke havermoutpap voor mij. Havermoutpap wat eerst de hele ochtend moest pruttelen.Als het dan net zulk weer als vandaag was dan deden we de kaarsjes aan en gingen we oude platen draaien. Als de uren verstreken rook je de havermout steeds meer door het hele huis en moest ik veel geduld hebben en wachten tot dat de pap klaar was.

Zodra de pap klaar was ging ik aan tafel zitten en kreeg ik een groot bord vol waar ik dan vervolgens heel wat suiker overheen deed.

Samen met mijn oma aten we dan de hele pan havermoutpap leeg en konden we er geen genoeg van krijgen. Dit soort herinneringen zijn zoveel waard en ik hoop die altijd te koesteren. Voor mij geeft de geur van Havermout dus een stukje warmte en laat mij er altijd aan herinneren dat wat je ook kookt of bakt dat je alles met liefde en geduld moet doen.

Ik eet vaak havermoutpap in de ochtend, ik mis nog steeds die geur en de pap zoals mijn oma die maakte maar zo lekker als dat zij dit kon daar was gewoon veel oma liefde voor nodig.

Mijn kleine meisje smult ook lekker met mij mee tot dat ze op een ochtend riep pannenkoek pannenkoek. Waarop ik antwoorden we kunnen in de ochtend toch geen pannenkoek eten. Een snelle en automatische gedachten maar daar kwam ik snel van terug. Waarom maak ik van havermout niet gewoon een beslag en daar pannenkoekjes van. Zo is dit lekkere ontbijt met appel ontstaan.

 

Wat heb je nodig;

– 1 appel

-100 ml melk (dit kan je ook vervangen door plantaardige melk)

– 1 ei

– 75 gram havermout

– 1 eetlepel honing

– 1 theelepel kaneel

– Beetje boter of kokosolie om in te bakken

 

1) Schil de appel en snijd deze in kleine partjes.

2) Bak de appel samen met de honing en kaneel en klein stukje boter in de pan tot dat ze lekker zacht worden.

3) Ondertussen dat je appelpartjes opstaan vermaal je de havermout beetje fijn

4) Meng de havermout, melk en een ei samen goed door tot een mooi beslag en let erop dat je geen klontjes krijgt.

5) Zorg ervoor dat je koekenpan goed heet is en vet de pan goed in.

6) Bak nu van het beslag lekker pannenkoekjes, roer je beslag wel elke keer even goed door voordat je het in de pan doet.

7) Verdeel de appelpartjes over je pannenkoek als topping.

Ik hoop dat deze pannenkoekjes net zo’n groot succes bij jullie thuis worden als bij ons.

 

 

IMG_1093

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *