Kippensoep

Vandaag staat er weer een pan kippensoep op het gasfornuis, de kindjes blijven maar kwakkelen en zelf hebben wij er ook een beetje last van.

Het beste recept voor als je niet zo lekker bent en verkouden is naar mijn mening toch wel lekker bakje kippensoep.

Ik merk dat best veel mensen om mij heen niet goed weten hoe je kippensoep moet maken of dat ze dit nog steeds met een pakje doen.

Wat heb je nodig;

3 middel grote kippenbouten

1,5 liter water

3 bouillonblokjes (liefst zonder kunstmatige smaakstoffen, bij de natuurwinkel kan je deze halen)

3 stengels prei in kleine ringen of stukjes gesneden

2 flinke wortels fijn geraspt

2 stengels bleekselderij

peper en zout naar smaak

 

Als je het nog makkelijker wilt maken kan je natuurlijk ook gesneden soepgroenten kopen.

 

 

  1. Doe het water, kip en bouillon blokjes in een grote pan.
  2. Laat dit voor ongeveer 30 tot 45 minuten zachtjes koken tot dat het kippenvlees van het bot valt.
  3. Haal de kip uit het water en laat deze even afkoelen zodat je kip goed in kleine stukjes van het bot kan halen (let erop dat er geen kleine botjes in de soep terecht komen)
  4. Zeef eventueel je bouillon voor het te veel aan vet of verwijder dit met een lepel.
  5. Doe de groenten in de bouillon en kook dit rustig voor 15 minuten.
  6. Doe de kip stukjes erbij en laat dit op zacht vuur 1 uurtje trekken en breng de soep op smaak met peper en zout.

 

DSC_0201