saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes van bladerdeeg, pittig gekruid en krokant gebakken in de oven die zijn zo lekker.

Een saucijzenbroodje bij een goed gevuld soepje of voor bij de borrel. De feestdagen komen eraan en de gezellige avonden worden alweer gepland. Daarom heb ik voor Pakjesavond Sint Saucijzenbroodjes gemaakt. Makkelijk en snel om te maken en de meeste mensen worden blij van zo’n lekker hapje.

Wat heb je nodig

500 gram half om half gehakt

1 theelepel zout

1/2 theelepel peper

1/2 eetlepel mosterd

1 theelepel paprikapoeder

1/2 eetlepel ketjap manis

3 eetlepels paneermeel

20 plakjes bladerdeeg

1 losgeklopt ei

melk om mee te bestrijken

 

Wil je minder broodjes maken doe dan alle ingredienten door de helft.

 

1) Laat de bladerdeeg ontdooien.

2) Meng het gehakt samen met alle ingrediënten goed door en maak er kleine balletjes van. De hoeveelheid per broodje is ongeveer de helft van de vorm die je gebruikt.

3) Laat het gehakt even 15 minuten rusten in de koelkast.

4) Pak een ronde uitsteek vorm of als je die niet hebt een glas en snijd allemaal rondjes uit.

5) Leg een bolletje gehakt in het binnen van het rondje en druk deze klein beetje plat, zorg ervoor dat je de randen vrij houd.Doe er een ander rondje overheen en druk deze aan de zijkanten een beetje aan zodat het blijft plakken.

6) Snij van de restje van het bladerdeeg strookjes en vorm daar een S van.

7) Bestrijk de bovenkant met een klein beetje melk en doe de broodjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

 

Dit is een basis recept maar je kan er ook lekkere verse kruiden in verwerken of een grote saucijzenstaaf of broodjes van maken.

 

 

Ook leuk om als lekkernij mee te nemen als je op pakjesavond ergens heen gaat! Ze zijn zowel warm als koud erg lekker.

 

DSC_0135

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *