Morgen is het weer zover Sinterklaas komt aan in Nederland en gaat weer veel kindjes gelukkig maken.
Een periode met veel cadeautjes, gezelligheid en lekkernijen. Een recept om samen met je kindjes pepernoten te bakken mag natuurlijk niet ontbreken.
Het beste kan je het deeg een dag van te voren maken en in plastic in de koelkast bewaren. Zo trekken de specerijen goed in het deeg.
Heb je hier geen tijd voor kan je natuurlijk gelijk aan de slag met het deeg.
-200 gram bloem of speltbloem
-1 theelepel bakpoeder
-80 gram palmsuiker of 65 gram honing
-80 gram koude boter in blokjes of 70 gram kokosolie
-3 eetlepels speculaaskruiden
-1theelepel kaneel
-1 snufje zout
-2 eetlepels melk of water. (Is je deeg te droog doe dan 1 eetlepel extra)
1)Verwarm de oven voor op 180 graden.
2)Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed dit tot een deeg.
3)Als je het deeg een dag van te voren maakt dan maak je een bal van je deeg en bekleed je dit met plastic folie. Bewaar dit dan in de koelkast.
4) Maak kleine knikkers van het deeg en leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
5)Bak de pepernoten voor 20 minuten in het midden van de oven.
6) Let goed op want ze verkleuren snel vooral de onderkant. Je kan ook eerst even na 10 tot 15 minuten kijken en daarna beslissen hoelang ze nog moeten.
7) Laat de pepernoten afkoelen en geniet samen met je kids van deze heerlijke pepernootjes.
Wil je een mooi glanslaagje bestrijk de pepernoten dan met een beetje melk.
Ik wens iedereen een fijn Sinterklaas weekend met warme chocolade melk en zelfgemaakte pepernoten.