Kip saté

Wat een top wedstrijk heeft Nederland tegen Spanje gespeeld afgelopen vrijdag 1-5 wie had dit ooit gedacht. Ik geef zelf niet veel om voetbal maar vind WK kijken samen met vrienden en lekkere hapjes wel erg gezellig!

Vrijdag hebben wij bij ons thuis gekeken met wat vrienden. Buiten de bekende borrelnootjes en lekker brood met Home Made kip kerrie salade heb ik in de rust ook even de barbecue aangezet voor lekkere saté spiesjes. Aan de hapjes op de tafel kan je wel zien dat het meer een mannen avond was.

 

foto 2-3

Dit keer heb ik echt alleen kip gebruikt en geen groenten er tussen verwerkt.

Ik heb gebruikt voor ongeveer 20 stokjes:

4 x kipfilet
4 flinke eetlepels Ketjap Manis
1 theelepel mosterd
1 eetlepel honing
2 teentjes knoflook
Peper en zout naar smaak
sate prikkers.

1) laat de prikkers 1 uurtje in water weken. Dit is om te voorkomen dat de prikkers verbranden op de barbecue.
2) Snijd de kipfilet is gelijke stukken. Grote is net wat je lekker vind en hoeveel stokjes je wilt. ik doe ongeveer 3 stukjes per prikker.
3) Doe de Kipfilet stukjes in een bak of een zak die je goed kan afsluiten. (ik doe het zelf altijd in een zak omdat ik dit makkelijk vind)
4) Voeg te rest van de ingredienten over de kip en zorg dat de marinade en de kip goed vermengt is, laat het liefst in de koelkast aantal uur goed intrekken.
5) Tijd om te rijgen zoals ik al aangaf ik doe ongeveer 3 stukjes per stokje.
6) klaar zijn ze en nu lekker op de barbecue of je kan ze grillen op een grilpan.

 

foto 1-6

 

Saté is lekker om met een lekkere pittige saté saus te serveren of knoflook saus.

 

foto 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *