Stoofperen gestoofd in bietensap

Mijn oma maakte vroeger voor mij elke week heerlijke stoofpeertjes. Als ik dan bij haar kwam stond er al een bakje vol met deze peertjes klaar om mee naar huis te nemen. Jullie kunnen wel raden dat ze vaak al op waren voordat ik thuis was.

Toen ik net ging samenwonen maakte ik ook vaak stoofpeertjes standaard met kaneel en veel suiker. Als je goede peren in het seizoen hebt dat is van oktober tot februari zijn ze na het stoven al zoet van zichzelf en is suiker helemaal niet nodig.

Als je de peertjes toch zoeter wilt hebben kan je altijd beetje honing toevoegen of dadels mee laten koken.

Vorig jaar was ik gevraagd om een Hollands buffet te maken voor 60 mensen. Daar horen natuurlijk ook peertjes bij en ik wilde ze graag heel mooi rood hebben. Nou word er vaak kleurstof bij gedaan om echt een rode kleur te krijgen of ze worden in bessensap gekookt. Ik voeg een beetje bietensap toe aan de peertjes tijdens het stoven

De reactie’s waren erg leuk en bietensap geeft een verassende smaak en intense kleur aan de peertjes.

 

Wat heb je nodig;

1/2 kopje bietensap

3 kaneelstokjes

1 eetlepeel kaneel

500 ml water

stoofpeertjes

 

1) Schil de peren met een dunschiller

2) Doe je peertjes in een pan en vul de pan met water tot dat de peertjes onder staan.

3) Voeg de bietensap, kaneel en stokjes bij de peertjes

4) laat nu de peertjes ongeveer 50 minuten rustig stoven op laag vuur met de deksel half op de pan (De pan niet helemaal dicht).

 

Je kan de peertjes zowel warm als koud serveren. Het vocht wat je over met een beetje extra bietensap is lekker om in te laten koken tot een heerlijke saus die je later nog over de peertjes heen kan schenken.

 

 

De peertjes geschild in de pan.

DSC_0432

 

 

Stoofpeertjes na het stoven.

DSC_0464

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *