Gevulde mini pompoen

Ik kwam bij de groenteboer mini pompoenen tegen en daar wilde ik gelijk iets lekkers van maken.

Thuis ben ik er mee aan de slag gegaan. Ik had nog verschillende paddestoelen, Crè­me fraî­che en tijm liggen in de koelkast. Daar kon ik wel een herfstachtig gerecht mee maken.

Het is een leuk gerechtje geworden wat je makkelijk en snel kan klaar maken.

Wat heb je nodig per mini pompoen

-150 gram paddestoelen

-1 sjalotje

-2 takjes verse tijm

-1 eetlepel Crè­me fraî­che

-Zachte geitenkaas of gorgonzola naar smaak

-Klein handje walnoten

-peper en zout naar smaak

-1 lepel roomboter of olijfolie om in de bakken

 

1)Snijd een kapje van de pompoen en verwijder de pitjes met een lepel, zet je pompoen in een ovenschaal in de oven op een temperatuur van 140 graden ongeveer voor 30 minuten.

Let goed op het kapje die heb ik er 10 minuten later bij in de oven gedaan want die verbrand snel.

2) Snijd je paddestoelen en sjalotjes en bak deze in een koekenpan samen met de tijm, zout en peper in een beetje boter of olie.

3) Voeg als de paddenstoeltjes bijna gaar zijn de Crè­me fraî­che hier door heen.

4) Hak de walnoten fijn en rooster deze even kort in een koekenpan.

5) Voeg je paddestoelen samen met de walnoten en vul de pompoen.

6) Brokkel er een klein beetje zachte geitenkaas of gorgonzola overheen en zet de pompoen voor nog 10 minuten in de oven tot dat de kaas een beetje gesmolten is.

7) Haal de pompoen uit de oven en zet het kapje weer op de pompoen. Zo is het een verassing als je gasten het kapje verwijderen.

 

DSC_0744

Je kan de pompoen met verschillende groenten vullen. Kijk eens wat je in de koelkast heb liggen en vul daar je pompoen mee.

DSC_0715

Als de pitjes met een lepel verwijderd houd je dit over.

DSC_0756

Mijn kleine meisje vond dit ook een erg lekker hapje dus die heeft de pompoen helemaal uitgelepeld.