Oeufs en cocotte met spinazie.

Een Klassiek Frans gerecht wat erg lekker is voor bij een Kerst brunch.

Ik maak dit ook wel eens op een zaterdagavond met een lekker kopje soep. Je kan er van alles in verwerken wat je lekker vind zoals zalm en lekkere groenten.

 

Wat heb je nodig;

– 100 gram wilde spinazie

-6 eieren op kamertemperatuur

– 6 eetlepels creme fraiche

– 25 gram parmezaanse kaas

– teen knoflook

– peper en zout naar smaak

-2 eetlepels olie

 

1) Verhit de olijfolie in de koekenpan. Voeg de Spinazie toe en laat die op hoog vuur slinken.

2) Snijd de knoflook in kleine stukjes en bak dit de laatste minuut mee.

3) Voeg peper en zout toe aan de spinazie en verdeel dit over 6 ingevette ovenvaste schaaltjes.

4)Verwarm de oven op 200 graden verdeel de crème fraiche over de spinazie. Verdeel de parmezaanse kaas over de crème fraiche

5) Breek nu per bakje een eitje stuk maar zorg ervoor dat de eidooier heel blijft.

6) Zet de bakjes in een braadslee en vul deze met kokend water tot ongeveer de helft van de bakjes en dek het af met aluminiumfolie.

7) Laat het ongeveer 12 tot 15 minuten garen in de oven. Het eiwit moet gestold zijn en de dooier zacht.

8) Controleer het ei om de 5 minuten op de gaarheid.

 

 

 

Serveer dit met een lekker stuk grof brood.

DSC_0641

 

 

DSC_0648

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *