Waterkerssoep

Ik had eigenlijk nog nooit waterkers gegeten tot dat ik het van de week bij de groothandel zag liggen.

Op dat moment nog geen idee wat ik daarmee kon doen maar het belande in mijn mandje en ben er thuis mee aan de slag gegaan.

Ik had trek in een lekker soepje en zag op de site van Jamie Oliver een recept voor een waterkerssoep staan.

 

Wat heb je nodig;

225 gram waterkers

1 middelgrote kruimige aardappel

250 ml bouillon (ik heb kippenbouillon gebruikt)

450 ml melk

20 gram roomboter

1 grote ui

peper en zout naar smaak

 

  1. Verhit de roomboter en fruit de ui zacht in ongeveer 8 minuten.
  2. Voeg de aardappel in stukjes gesneden hieraan toe samen met de melk en bouillon, laat dit 10 minuten op laag vuur koken tot dat de aardappel zacht is.
  3. Zodra de aardappel zacht is voeg je de waterkers hieraan toe en laat het geheel voor ongeveer 4 minuten pruttelen. (verwijder de dikke grote stengels van de waterkers)
  4. Maal alles glad in een keukenmachine of blender tot dat het een gladde soep is.
  5. Breng de soep op smaak met peper en zout.

 

Je kan ook nog een teentje knoflook aan de soep toevoegen, snijd deze fijn en laat dat kort even met de uien mee bakken.

 

DSC_0328

Deze soep is ook erg lekker als Amuse of voorgerecht.