Appel Banketletter

Voor mij is pakjesavond een moment om samen met familie even in de ideale wereld te zijn.

Hoe bijzonder is het dat Sinterklaas langs komt en dan zakken met cadeautjes achterlaat. Drie weken Sinterklaas zijn om gevlogen maar voor de kinderen is het lang genoeg geweest. Ik merk aan mijn dochtertje dat ze het ene moment heel druk is en het andere moment totaal instort omdat ze moe is.

Ik kom uit een grote familie en wij gaan allemaal leuk met elkaar om. Wij vierde altijd sinterklaas bij mijn oma en dan kwam hij samen met zijn pieten een bezoek brengen. Met heel veel nichtjes en neefjes zaten wij dan met smart te wachten.

Nu wij allemaal groter zijn en wij nu zelf kinderen hebben vieren wij dit nog steeds samen. Helaas is mijn oma er niet meer dus nu wordt het elk jaar bij iemand anders thuis gevierd. Maar de traditie om allemaal wat lekkers mee te nemen, samen te eten en dat Sinterklaas even bij ons deurtje stopt is nog steeds.

Het is echt een familiefeest voor ons en ben blij dat ik mijn kinderen ook mooie herinneringen aan deze tijd mee kan geven.

Vandaag alweer het laatste Sint recept voor dit jaar een appel banketstaaf. Niet iedereen houd van spijs en ik had veel appels liggen dus ik kwam op het idee om een letter te maken met appel en kaneel.

 

Wat heb je nodig;

5 tot 6 grote appels

2 eetlepels honing

1 eetlepel kaneel

1 rol verse bladerdeeg.

1 losgeklopt ei

Beetje water

Bakpapier

Je kan ook heel makkelijk zelf bladerdeeg maken klik hier voor het recept.

 

Verwarm je oven op 180 graden

 

  1. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Doe de appels in een kom en voeg de honing en kaneel toe.
  3. Leg je bladerdeeg op bakpapier.
  4. Leg de appels op het bladerdeeg (in het begin ongeveer 1cm van de kant) in de lengte als een staaf.
  5. Rol nu heel voorzichtig de bladerdeeg  met de appels daarin rustig maar beetje strak op.
  6. Let erop dat uiteindelijk de naad op het laatst onderop zit en druk het bladerdeeg met een beetje water goed aan. Door het water plakt het bladerdeeg aan elkaar en zo blijft het goed dicht zitten, doe dit ook met de zijkanten.
  7. Nu heb je een banketstaaf, leg het bakpapier met de staaf erop op een bakplaat en vorm voorzichtig de lekker S ervan.
  8. Bestrijk je letter met een losgeklopt ei.

 

De letter moet ongeveer voor 20 minuten in de oven. Laat je letter goed afkoelen voordat je hem van de bakplaat afhaalt.

 

Ik wens iedereen een hele fijne pakjesavond toe! Dat de kinderen maar goed verwent mogen worden en jullie als ouders, opa’s, oma’s, tante’s en oom’s mogen genieten van die brede glimlach op hun gezichtje.

 

DSC_0043

DSC_0035 (1)