Speculaas

Speculaas

Bij herfst denk ik aan kaneel, speculaas, kopje thee, kaarsjes en een lekker warm vest. Ik vind dat de herfst veel dingen met zich mee brengt. Mooie warme kleuren en veel warmte in huis.

Ik kan dan ook erg genieten van een warm kopje thee met een stukje speculaas. De geur die je vaak al bij de bakker of thuis ruikt als er speculaas gebakken wordt is zo lekker.

Bij deze een recept om speculaas te maken.

150 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram spelt bloem of gewone bloem

100 gram palmsuiker

3,5 volle eetlepels speculaaskruiden

200 gram roomboter in blokjes

1 losgeklopt ei

2 theelepels melk

1/2 theelepel zout

garneeramandelen naar wens

 

1) Meng alle droge ingredienten met elkaar.

2) Voeg melk, boter en de helft van het ei toe en kneed dit goed door elkaar.

3) Als je merkt dat je deeg te nat is na een tijdje kneden voeg dan een klein beetje bloem toe.

4) Voor het beste resultaat laat dan je deeg voor 2 uurtjes in de koelkast liggen waardoor je het beter kan uitrollen en de specerijen goed intrekken. Heb je hier geen tijd voor kan je gelijk je speculaas maken.

5) Leg een bakpapiertje op je aanrechtblad en rol hier je deeg bestrooid met een beetje bloem op uit tot een mooie plak. Zorg ervoor dat je plak overal even dik is ivm de gaarheid.

6) Bestrijk de plak met overgebleven ei en leg je amandelen erop.

7) Zet de ovenplaat voor ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden. Let erop dat de onderkant vaak sneller bruint en dat elke oven anders is.

 

DSC_0653 2

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *