Pompoen Risotto

Pompoen Risotto

Mijn vriend is gek op risotto en roep al een tijdje ik ga snel een lekkere risotto voor je maken. Eindelijk was het dan zover ik ging aan de slag en er kwam een heerlijke pompoen risotto op tafel.

Onze kleine meid vond het ook erg lekker en at haar hele bordje leeg dus zeker ook voor kinderen een succes.

 

Wat heb je nodig voor 4 personen;

– 250 gram risotto

– 300 gram flespompoen in blokjes

– 3 takjes verse tijm

– 25 gram roomboter

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 uien fijn gesnipperd

– 2 teentjes knoflook

– 750 groentenbouillon

– 40 gram parmezaan geraspt

 

1) Verhit 1 eetlepel olie in de pan en bak de pompoen samen met de takjes tijm tot dat ze goudbruin worden. Zodra de pompoen bruin wordt voeg je klein beetje water doen en draai je het gas laag tot dat de pompoen zacht wordt.

2) Smelt de boter en 1 eetlepel olie en bak de uien en fijn gesneden knoflook. Voeg de rijst toe en bak dit ongeveer 1 minuten mee.

3) Voeg 100 ml bouillon toe aan de rijst en laat dit inkoken.

4) Doe daarna beetje bij beetje steeds de bouillon bij de rijst toe en zorg ervoor dat de rijst niet droog komt te staan en roer regelmatig.

5) Als de rijst bijna gaar is voeg je de pompoen toe.

6) Zodra de rijst gaar is voeg je de parmezaan toe en breng je de risotto op smaak met peper.

 

Als je de risotto nog een extra touch wilt geven doe er dan een paar druppeltjes walnoten olie overheen.

 

DSC_0698

DSC_0678

Pompoen in blokjes met verse tijm.

DSC_0686

Zelf gebruik ik altijd Arborio rijst voor de risotto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *