Stockholm Rosendals Tradgard

Rosendals Tradgard in de wijk Djurgarden

 

Als je van lekker eten, Fruitbomen en gezellig picknicken houd dan is dit The Place To Be!!

Ik had ergens gelezen dat midden in de stad Stockholm een boomgaard was waar je heerlijk kon wandelen en genieten van een rustige picknick.De tweede dag van mijn bezoek aan Stockholm zijn we vroeg vertrokken om naar deze mooie plek te gaan.

Het was even zoeken maar als je vanaf het Treinstation Centraal Stockholm de metro lijn 7 naar Djurgarden pakt, dan is het vanaf het uitstap punt nog Vijf minuten lopen naar de Tuin.

Een wandeling door de mooie natuur waar je zag dat de 2 seizoenen zomer en herfst al mooi samen kwamen. De zon scheen en het was behoorlijk warm maar de paddestoelen en de blaadjes op de grond kwam je al overal tegen. Uiteindelijk kom je bij de tuin terecht waar veel mooie bloemen en kruiden groeien die ze verkopen in hun winkel en gebruiken in hun gerechten voor het restaurant wat zich bevind bij de boomgaard.

Je mag door deze tuin lopen en vanuit die tuin kom je dan op een prachtige plek terecht met oude appel en peren bomen. Sommigen van deze bomen waren al meer dan 100 jaar oud.

Een plek waar iedereen samen komt om te genieten van het weer , lekker eten maar vooral om samen te zijn. In het restaurant kan je heerlijke lekkernijen en drinken kopen maar zelf iets lekkers meenemen is ook toegestaan. Er staan picknick tafels maar veel mensen zitten ook lekker onder bomen op een kleed.

Als ik eerlijk ben waren de lekkernijen niet goedkoop je betaald ongeveer voor klein stukje wortel cake €4,50 en voor een klein broodje €8,-. Naast het restaurant zit een winkeltje met vers gebakken brood en leuke bak en kook spulletjes. Ook worden daar de appels en peren van hun boomgaard verkocht.

Ik vond dit echt een super ochtend en heb genoten van deze plek. Als je in de zomer in Stockholm bent is dit zeker een aanrader om heen te gaan.

Via mijn YouTube kanaal neem ik je mee naar deze leuke plek.

 

DSC_0258

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *